Amsterdamse stijl Bouma toiletten voorzien van toiletbetaalsysteem

De Bouma toiletten op de Grote Markt in Groningen zijn gebouwd in de Amsterdamse stijl en recent gerenoveerd. Het is nu mogelijk voor de bezoekers van het ondergrondse toilet om naast een contante betaling bij de toiletjuffrouw contactloos te betalen bij de Payter Payment terminals in de toilettourniquet. 

Al in 1908 bestaat het plan om een dergelijke inrichting op de Grote Markt te plaatsen, maar de uitvoering laat tot 1926 op zich wachten.
Het is één van Bouma's opdrachten in dienst van de gemeente, waar hij in 1920 als tekenaar in losse dienst was begonnen.

De entrees (separaat voor vrouwen en mannen) doen denken aan metro-ingangen. De hardstenen balustrades met siersmeedwerk vormen een prachtig geheel. Het interieur is vooral functioneel: tussen de beide secties is een ruimte voor de toiletjuffrouw, met een waarschijnlijk oorspronkelijk koperen betaalbakje.

Lang niet elke woning heeft in de tweede helft van de 19e eeuw een toilet. Ter aanvulling op dat gemis zijn in de stad zgn. privaten aanwezig, maar plaats en kwaliteit ervan laten veel te wensen over. Over het algemeen bevinden deze zich in woonwijken.

Tijdens de renovatie is deze locatie geheel gemoderniseerd en weer in oude Amsterdamse stijl terug gegeven aan de bewoners en bezoekers van Groningen.

Om extra inkomensten te genereren voor de schoonmaak van het toilet realiseerden wij een toilet betaalsysteem waarmee elke bezoeker eenvoudig contactloos een betaling kan doen. Bekijk ook ons project met een toiletbetaalsysteem op het museumplein in Amsterdam of lees alle informatie over onze toiletbetaalsystemen.

Ontvang meer info over onze toiletbetaalsystemen of stel uw vraag:

Stel uw vraag of ontvang advies

Gebruikte producten bij dit project

Wij werken voor: