Slim parkeren met kentekenherkenning voor Gezondheidscentrum Hoendiep, Groningen

In opdracht van Explorius onderdeel van Nijhuisbouw in Groningen heeft PASS toegangssystemen een slim parkeersysteem geplaatst. Met dit systeem, dat is gekoppeld aan een slagboom, wordt het zowel voor personeel als voor bezoekers makkelijker om in- en uit te rijden.

De huisartsenpraktijk, die aan het rand van het centrum van Groningen ligt, was voorzien van een verouderd muntsysteem. Om het in en uitrijden van deze parkeerplaats automatisch te laten verlopen heeft PASS toegangssystemen een innovatieve oplossing aangeboden.

De uitdaging van dit parkeerterrein is dat er gebruik gemaakt wordt door zowel bezoekers als vast personeel.

Wij hebben gekozen om kentekenherkenning te gaan werken en deze te koppellen via IP kaartlezers aan het platform van PASS.

Kentekens van het personeel zijn ingevoerd in het systeem en aan de hand van deze kentekens wordt de slagboom automatisch geopend.

Indien een kenteken niet is ingevoerd - en dus niet is herkend door het systeem - wordt het voertuig als bezoeker geregistreerd. Indien er geen kenteken kan worden herkend, wordt er een QR-code op het scherm afgebeeld. Bezoekers kunnen de QR-code met een mobiele telefoon fotograferen en bij het uitrijden de QR-code scannen. De bezoeker wordt door een duidelijk en groot touch screen door het proces geleid.

Bezoekers mogen één uur gratis parkeren waarna er betaald moet worden bij de contactloos betaalterminal van @payter.

Wanneer een bezoeker de parkeerplaats verlaat, wordt het openstaande bedrag bij de slagboom afgerekend. De bezoeker kan gemakkelijk contactloos betalen en vervolgens uitrijden. Parkeerkaartjes of munten komen er niet meer aan te pas. Dus ook een beetje groen.

Zo werkt het slimme parkeersysteem:


Gebruikte producten bij dit project

Wij werken voor: