Veelgestelde vragen slagbomen

1. Hoe werkt het plaatsen van een slagboom?

De voorbereiding van de plaatsing van een slagboom is een eerste belangrijke stap. Belangrijk hier zijn dat:

 • wij weten op welke ondergrond de slagboom geplaatst moet worden,
 • of de bekabeling op de plek aanwezig is.

Vervolgens maken wij een opsteltekening van de situatie en geven we met een kabelschema aan welke kabels er nodig zijn.

Het plaatsen van een enkele slagboom duurt gemiddeld een dag. Heeft u een brede ingang waar bijvoorbeeld een eiland moet worden aangebracht? Dan plaatsen wij het eiland en de slagboom met 2 personen in 2 dagen.

2. Hoe vaak heeft een slagboom onderhoud nodig en hoe regel ik dit voor mijn slagboominstallatie?

Een slagboom heeft eenmaal per jaar verplicht onderhoud nodig. Het is een eigenlijk een machine die u graag in topstaat wilt houden. Na het afsluiten van een onderhoudscontract nemen wij na een jaar contact met u op om een afspraak te maken voor onderhoud aan uw slagboom. U hoeft dus zelf niks te doen. U kunt aan uw onderhoudssticker zien wanneer we contact met u opnemen voor onderhoud.

3. Wat is de levertijd van een slagboom?

De levertijd van een slagboom is 8 weken. Vaak wordt een slagboom al eerder bij ons geleverd. Omdat een goede voorbereiding het halve werk is kunt u rekening houden met 6 tot 8 weken totdat uw slagboom gemonteerd wordt.

Wij raden u aan wanneer wij de slagboom plaatsen zorg te dragen voor:

 • een vrije doorgang; laat geen bouwmaterialen of andere spullen achter die de doorgang beperken.
 • de aanwezigheid van de juiste bekabeling; raadpleeg hiervoor het kabelschema.

4. Wat is de meest verkochte slagboom?

De meest gangbare en meest verkochte slagboom is de MCS51 slagboom met centraal arm. Deze slagboom opent en sluit in 3 seconden. De meegeleverde elektronische besturing van deze slagboom beschikt over verschillende opties, waardoor men deze flexibel kan gebruiken in veel situaties. De slagboom is hierdoor standaard geschikt voor zowel in- als uitrijden, of een combinatie hiervan. Tevens is het mogelijk verschillende toegangscontrole systemen aan te sluiten op de besturing.

De lengte van de arm is beschikbaar vanaf 2200 tot 6200 millimeter. De armlengte van 4200 millimeter (de breedte van een normale weg) wordt het meest verkocht.

5. Wat is een voertuig detectielus?

Een voertuig detectielus is een soort spoel die onder het wegdek wordt geplaatst. Dit kan onder een klinkerbestrating. Ook kan een voertuig detectielus worden ingefreesd onder het wegdek. Voor de veiligheid van een slagboom en de voertuigen is het een uitermate belangrijk onderdeel. Hoe groot een voertuig detectielus moet zijn is afhankelijk van het soort voertuigen wat de slagboom passeert. Wanneer er veel vrachtverkeer de slagboom passeert zal de voertuig detectielus hierop aangepast moeten worden.

Een alternatief voor een voertuig detectielus is een sensor. Deze zijn wat goedkoper dan een voertuig detectielus. Het voordeel van een sensor is dat het wegdek niet opengebroken hoeft te worden. Een sensor is niet geschikt voor echt brede doorgangen.

6. Wat kost een standaard slagboom inclusief plaatsing?

Een reguliere slagboom inclusief het installeren en plaatsen kost tussen de € 5000 en € 6000. exclusief BTW.

7. Wat zijn de mogelijkheden op het gebied van kentekenherkenning bij slagbomen?

Kentekenherkenning vormt een waardevolle toevoeging aan een slagboominstallatie. De kentekencamera’s die wij gebruiken bij de slagbomen hebben een zeer hoge herkenning ratio. Er zijn twee verschillende soorten camera’s:

 1. CCTV camera’s dit staat voor Closed Circuit Television. Dat wijst op twee belangrijke eigenschappen:
  • Het systeem voor de camera is een gesloten circuit. Anderen hebben daar geen toegang toe, omdat u wilt voorkomen dat er meegekeken wordt.
  • Television: het camerasysteem is bedoeld om via de monitor te laten zien wat er gebeurt. U kunt meekijken met één of meerdere camera’s om te zien welke auto er naar binnen rijden.
 2. Specifieke kentekencamera’s

Deze camera’s zijn in staat om met hoge snelheden direct al een kenteken te herkennen. Wij maken gebruik van dit type camera. Wanneer u met 70 kilometer per uur de slagboom nadert zal deze al het kenteken herkennen.

De vraag naar een slagboominstallatie met kentekenherkenning stijgt elk jaar.

8. Wat zijn de aandachtspunten bij het aanvragen van meer informatie over slagbomen?

Elke situatie is anders en geen slagboominstallatie is hetzelfde. Om een passend voorstel te kunnen maken kunt u daarom alvast nadenken over:

  • het soort voertuigen wat u slagboom passeert
  • op welke ondergrond de slagboom wilt plaatsen

U kunt ons ook een foto sturen van uw situatie. Dit geeft ons direct de mogelijkheid een goede inschatting en een voorstel te kunnen maken. Via de 'Advies aanvragen' kunt u eenvoudig contact opnemen.

Wat is de garantietermijn van een slagboom?

Bij het afsluiten van een onderhoudscontract geven 5 jaar garantie op de slagboominstallatie. Dit is twee jaar all-in dus dat is inclusief reistijd en kilometers. De andere 3 jaar is dan heeft u garantie op de materialen en betaalt u de reistijd en werkuren.

Is het mogelijk verlichting aan te brengen op de slagboom?

Dat is mogelijk. Ook dit is mogelijk bij PASS. De verlichting op uw slagboom schakelt dan mee met de stand van de arm. Wanneer deze geopend is zal de verlichting groen oplichten. De verlichting is rood wanneer de slagboom gesloten is. Informeer naar de mogelijkheden voor uw situatie

Staat uw vraag er niet bij?

Heeft u niet het antwoord gevonden op uw vraag over slagbomen. Wij helpen graag. Stel uw vraag hier. Wij antwoorden binnen een werkdag.

Wij werken voor: